PERSruimte>

Goede raad

Automobilist zijn dezer dagen betekent aandacht hebben voor het ons omringende leefmilieu.
Uw voertuig nakijken, in regel zijn met de wetgeving, risico’s voorkomen, het zijn onderwerpen die uw bijzondere aandacht vereisen. Hieronder vindt u enkele tips om u te begeleiden …

 

Breekt het zweet u uit bij het idee van een kapotte airco?

Voorkomen is goedkoper dan herstellen.

Vermijd een kapotte airco en laat uw aircosysteem tijdig onderhouden. Vergeet ook niet om uw airco geregeld op te zetten, ook in de winter. Een aircosysteem moet immers het hele jaar door gebruikt worden, zelfs tijdens de winter en minstens een vijftiental minuten elke tien dagen. Hierdoor kan de olie permanent circuleren en wordt het systeem dus gesmeerd.

Controle en nazicht

Het volledige aircosysteem van uw auto moet om de twee jaar door een specialist gecontroleerd worden.
Een goede manier om dit niet te vergeten? Het 1,2,3 AutoService-onderhoudsboekje dat ingevuld wordt door uw 1,2,3 AutoService garagist.

Let ook op de volgende punten :

Controleer elk jaar het niveau van het aircogas om defecten te vermijden.

Vervang de droogfilter elke drie jaar. De droogfilter, die vocht aan het circuit onttrekt heeft geen onbeperkte levensduur en geraakt op de duur verzadigd. Hij kan dan geen vocht meer onttrekken uit het systeem, er zal corrosie ontstaan en dit kan een defect aan de compressor veroorzaken.

Controleer ook de pollenfilter. Fabrikanten raden aan deze elk jaar of elke 15 000 km te vervangen wegens gezondsheidsredenen (gezondere lucht). Een verstopte pollenfilter kan echter ook de luchtventilator beschadigen.

Enkele waarschuwingstekenen

Als er problemen zijn met de airco zult u zeker enkele waarschuwingssignalen opmerken.
Wanneer er zich via de ventilatie nare geuren, zoals die van een natte dweil, verspreiden, stapelen de schimmels en bacteriën zich op en moet er een speciaal product gebruikt worden.

Als het systeem niet goed meer afkoelt, is de kans groot dat uw koelmiddel aangevuld moet worden. Dit moet door een professional gebeuren.

Een aircocheck door uw 1,2,3 AutoService garagist is dus zeker een goed idee. Maak snel een afspraak en geniet van een zorgeloze zomer.

Bron : revisersavoiture.com