PERSruimte>

1,2,3 AutoService zet in op de toekomst!

Verslag van de Gouden Autosleutelhanger 2016.

Jaarlijks organiseert Traxio, de federatie van de autohandel en -reparatie,  in samenwerking met EDUCAM de wedstrijd de Gouden Autosleutelhanger. Meer dan 20 scholen uit het technisch en beroepsonderwijs en opleidingscentra strijden dan om de titel van “beste student autotechnieken”.

"De automobielsector is een heel dynamische sector met constant evoluerende technologieën. Initiatieven zoals de Gouden Autosleutelhanger brengen scholen en bedrijven dichter bij elkaar," aldus Minister van Mobiliteit Ben Weyts.

Op 29 april vond de 12de Waalse editie plaats in Luik, op 12 mei konden de Vlaamse studenten voor de 47ste maal hun technische kennis testen in Lokeren. Hoofdsponsor van het evenement was Renault. Ook 1,2,3 AutoService was aanwezig op beide edities. Een ideale manier om de toekomstige garagisten en mechaniekers al van in het begin van hun carrière kennis te laten maken met ons concept!

Wedstrijd

De deelnemers legden een hele reeks theoretische en technische proeven af, met name over algemene basiskennis, aircosystemen, banden en geometrie, elektrische schema’s en elektrische of hybride voertuigen.

Tijdens de finale moesten de vier beste kandidaten hun diagnose stellen op het nieuwste Renault Espace model. Het voertuig startte niet meer (de startrelais was onklaar gemaakt) en de finalisten moesten op zoek naar de oorzaak.

De prijzenpot bestond uit gereedschapskoffers en tools die gesponsord werden door onder andere 1,2,3 AutoService, Delphi, Gates, FACOM, SKF. De opleidingsinstelling van de winnaar kreeg bovendien de Renault Espace cadeau.

 
Choose a visual

Demonstraties

Naast deze proeven werden er informatiesessies en demo’s gegeven aan de deelnemende scholen. 1,2,3 AutoService organiseerde een wedstrijdje remblokken monteren en demonteren. De studenten waren hier heel goed in. De beste tijd van in Luik (1 min 27sec.) werd in Lokeren zelfs meteen gebroken met 22sec.


 

 

Alle nieuws zien