PERSruimte>

Controle groene kaart tijdens technische keuring

Sinds 1 november 2013 controleert men op de technische keuring ook de groene verzekeringskaart bij de jaarlijkse controle.

Wanneer men u naar uw groene verzekeringskaart vraagt, is dit dus een normaal onderdeel van de controleprocedure. Dit geldt trouwens voor elke keuring, ook wanneer een voertuig "voor verkoop" wordt gekeurd. Deze documenten worden niet nagekeken bij een administratieve keuring of een herkeuring, net zomin als bij de "transit"-keuring.

De verzekeringskaart hoort bij alle andere boorddocumenten te zitten en een kopie ervan volstaat niet. De vervaldatum ervan mag niet overschreden zijn en op het document moet het kenteken of het chassisnummer of het motornummer van het voertuig vermeld staan.

Als de verzekering ontbreekt of niet conform is, krijgt de automobilist geen rode keuringskaart maar er wordt een stempel met code "080/4" op gezet. Vervolgens worden de gegevens van het voertuig aan de overheid doorgegeven en wordt het gewaarborgd motorfonds ingelicht. Die zal op haar beurt het parket en de politie op de hoogte brengen.

Zorg er dus voor dat u uw groene kaart op elk moment kunt voorleggen.

Bron: Knack.be

Alle nieuws zien