PERSruimte>

De voordelen van winterbanden

De cijfers bewijzen het: steeds meer Belgen kiezen voor winterbanden. En u?

Waarom kiezen voor winterbanden?

De rubbersamenstelling van het loopvlak van winterbanden verschilt van die van zomerbanden. Het rubber van uw zomerband wordt immers harder bij lage temperaturen. Winterbanden bestaan uit een zachtere rubbersamenstelling die soepeler blijft bij temperaturen onder de 7°C.

Een ander verschil is de profielopbouw. Het profiel van een winterband is geschikter om regen, sneeuw en vuil af te voeren. Zo houden winterbanden dus langer grip op natte, bevroren en besneeuwde wegen. De remweg verkort en u heeft een betere controle over uw wagen. Ook de kans op aquaplanning vermindert aanzienlijk door het gebruik van winterbanden.

Waarop moet u letten?

Het is belangrijk om vier winterbanden te monteren. Indien enkel op de vooras winterbanden gemonteerd zijn (of enkel op de achteras) geraakt de auto uit balans en dat kan catastrofale gevolgen hebben.

Laat u zeker ook niet tegenhouden door de prijs. Winterbanden zijn inderdaad een investering, maar uw zomerbanden zullen langer meegaan. Tijdens de winter slijten ze immers niet.

Wanneer u uw banden laat vervangen, worden ze bovendien ook gecontroleerd door uw vertrouwde garage, waardoor uw veiligheid nog verhoogt.

Wanneer vervangen? 

Tijdens de herfst kunnen vallende bladeren en hevige regenbuien voor een glad wegdek zorgen. U hoeft dus zeker niet te wachten tot de eerste sneeuwval om een afspraak bij uw 1,2,3 AutoService garage te maken. Zo vermijdt u ook lange wachttijden of stockproblemen.

 

Alle nieuws zien